Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ξεκινάει η απογραφή των δικαιούχων επιδομάτων

Προκειμένου να μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει γερό... «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Για αυτό και ετοιμάζεται απογραφή των δικαιούχων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων. «Θεωρώ ότι από εκεί θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους από τη διασταύρωση στοιχείων που θα δείξουν ότι πολλοί από αυτούς δεν θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Απασχόλησης διαπιστώνονται καταστρατηγήσεις σε παροχές, όπως το ΕΚΑΣ και συνολικά δαπανώνται πάνω από 6 δισ. ευρώ.

«Μόνο από τη διασταύρωση στοιχείων και δικαιούχων επιδομάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε άλλωστε ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα τεθούν κριτήρια για το επίδομα ανεργίας.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο έλλειμμα, σε ό,τι αφορά στη βάση δεδομένων, δηλαδή ποιος παίρνει τι και από που. Πρέπει να απογραφούν όλοι οι δικαιούχοι», είπε, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον ΟΓΑ όπου η διαδικασία απογραφής έχει ήδη ξεκινήσει.

Όσο για εκείνους που δε θα απογράφουν; «Από κάποια στιγμή και μετά, οι δικαιούχοι των επιδομάτων δε θα μπορούν να πληρωθούν, αν δεν έχουν καταγραφεί στο κεντρικό σύστημα».

Προανήγγειλε την εισαγωγή νέων εισοδηματικών κριτήριων για το ΕΚΑΣ, όπου, όπως είπε, έχουν εντοπιστεί ακραίες περιπτώσεις. Για κανένα άλλο επίδομα όμως, δεν έχει συζητηθεί –ούτε ως σενάριο όπως είπε- η θέσπιση κριτηρίων.

Ειδικά για το επίδομα ανεργίας, ανέφερε ότι «δεν προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Στο συγκεκριμένο επίδομα υπάρχουν εισφορές οι οποίες καταβάλλονται, δεν είναι δηλαδή μια προνοιακή παροχή, είναι ασφαλιστική παροχή. Δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται και για τον κίνδυνο της ανεργίας και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλύψουμε, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More