Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αχαΐα: Δάνειζε με τόκο 30% το μήνα!

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την κατηγορία της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μία γυναίκα που δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο... 30% επί του κεφαλαίου!

Μήνυση σε βάρος της είχε υποβάλει μία επιχειρηματίας η οποία πριν από λίγο καιρό είχε λάβει δάνειο 3.000 ευρώ για να ανοίξει φροντιστήριο στην Πάτρα και αναγκάστηκε να πληρώσει μαζί με τους τόκους στην κατηγορούμενη... 90.000 ευρώ!

Η μηνύτρια αναγκάστηκε να κλείσει το φροντιστήριο επειδή δεν άντεχε τις πιέσεις. Σε πρώτο βαθμό η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά η ποινή της μειώθηκε γιατί της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Συνολικά η μηνύτρια είχε υπογράψει 41 συναλλαγματικές. Η κατηγορούμενη από την πλευρά της δήλωσε στο δικαστήριο πως για τη βλάβη που υπέστη η μηνύτρια, δεχόταν να της μεταβιβάσει ένα ακίνητο που έχει στην περιοχή της Βάρδας, κάτι που δεν δέχθηκε η μηνύτρια.

Η σύλληψη της γυναίκας είχε γίνει επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία ενώ στην κατοχή της είχε μια συναλλαγματική 5.132 ευρώ. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες υποθέσεις τοκογλυφίας που οδηγούνται στο ακροατήριο ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τελεσιδίκησε μετά απο πολλές αναβολές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More