Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το Airbus της Air France

Πλοίο ερευνών εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη εντόπισε συντρίμμια του προ διετίας συντριβέντος στον Ατλαντικό αεροσκάφους Airbus A330 της Air France που είχε προκαλέσει τον θάνατο και των 228 επιβατών του, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές για να εντοπίσουν τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους που είχε συντριβεί ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Η ανακάλυψη τους θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποκαλυφθούν οι αιτίες που το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος εικάζεται το πάγωμα των αισθητήρων ταχύτητας του αεροσκάφους, οι οποίοι έδωσαν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης.

Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ' ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ' ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως οι δύο εταιρίες που χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για τα εναπομείναντα συντρίμμια - Air France και Airbus - αντιμετωπίζουν επίσημη έρευνα. Οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων έχουν επικρίνει τον τρόπο διεξαγωγής των προηγούμενων αναζητήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More