Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΟΤΕΝΑΜ 4-0

Την πρόκριση για 22η φορά στην ιστορία της σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγυρίζει ουσιαστικά από απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 της Τότεναμ στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, και θα πάει σε μια εβδομάδα στο Λονδίνο για το τυπικό της υπόθεσης.

Δυο γκολ του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, από ισάριθμες κεφαλιές, έκαναν τη διαφορά, με τη Τότεναμ να έχει τη δικαιολογία ότι έπαιζε δικαιολογημένα από το 15' με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Γκόμες, ενώ στο 41' δεν δόθηκε και πέναλτι στη “Βασίλισσα” σε καθαρό χέρι του Ντόουσον. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο δεύτερο μέρος ο Ντι Μαρία με ένα εξαιρετικό γκολ για το 3-0 και απλά ο Ρονάλντο αποτελείωσε τους Λονδρέζους.

Απολύτως αναμενόμενο το 4-2-3-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ξεκίνημα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και να δίνει κανονικά το παρών, με τον Αντεμπαγιόρ σε ρόλο μοναδικού προωθημένου. Από την άλλη μεριά, στην Τότεναμ ο Γκαλάς κέρδισε τη μάχη από το Μπασόνγκ, για μια θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα χαφ ο Σάντρο επιλέχθηκε αντί του Λένον. Με 4-4-1-1 οι “πετεινοί”, με μοναδικό προωθημένο τον Κράουτς και λίγο πιο πίσω του τον Φαν ντερ Φάαρτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά στο ματς και μετά από δύο μακρινά σουτ του Ρονάλντο που έφυγαν άουτ, αλλά και ένα του Ντι Μαρία που κόντραρε σε σώματα και κατέληξε ελάχιστα άουτ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από την εκτέλεση κόρνερ του Οζίλ στο 4' ο Αντεμπαγιόρ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γκόμες να μην μπορεί να να αντιδράσει και το 1-0 να είναι γεγονός. Ούτε ο Μόντριτς που ήταν πάνω στη γραμμή μπόρεσε να κάνει κάτι, αφού μπερδεύτηκε από την κίνηση του Γκόμες.

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ από το 15' απέκτησαν δικαιολογημένα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Πίτερ Κράουτς κατάφερε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες σε επτά λεπτά, αφού μετά το πολύ δυνατό φάουλ που έκανε στο 8' στον Σέρχιο Ράμος, και τη γλίτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα, έκανε ένα ακόμα, αυτή τη φορά στον Μαρτσέλο, και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε άλλη επιλογή από το να του δείξει νωρίς νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η “Βασίλισσα” συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με τη Τότεναμ να απειλεί για πρώτη φορά στο 30', με το κοντινό σουτ του Μπέιλ να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δυο λεπτά αργότερα ο Αντεμπαγιόρ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι, όντας μόνος του προ κενής εστίας. Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για πέναλτι από τη Ρεάλ στο 41', αφού στο σουτ του Ντι Μαρία ο Ντόουσον βρήκε εντός της μεγάλης περιοχής τη μπάλα με τα δύο χέρια, αλλά ο ρέφερι του ματς δεν συγκινήθηκε.

Γενικότερα, δίκαιο το προβάδισμα της Ρεάλ στο πρώτο μέρος, αν και η Τότεναμ άντεξε σχετικά καλά στα μετόπισθεν, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος, στο 49' το μακρινό σουτ του Ρονάλντο πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στο 57'. Μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ ο Μαρτσέλο έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Αντεμπαγιόρ με νέα εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 65' ο επιθετικός από το Τόγκο άγγιξε και το χατ τρικ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, μετά από παρέμβαση και του Γκόμες.

Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου και έγινε στο 72', μετά από ασύλληπτο σουτ του Ντι Μαρία από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87' ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γράφοντας με σουτ στη κίνηση το τελικό 4-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Πορτογάλου σε 15 ματς κόντρα στη Τότεναμ, αλλά και το 16ο στα τελευταία 21 ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που έχει συμμετάσχει. Επιπλέον, παραμένει αήττητος κόντρα στους “πετεινούς”.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετράει πλέον έξι νίκες, σε ισάριθμα ματς, κόντρα στον Χάρι Ρέντκναπ, αλλά και έξι νίκες, και μόλις μία ήττα, στα εννιά ματς κόντρα στη Τότεναμ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Ρεάλ κόντρα σε αγγλικές ομάδες μετά από πέντε ματς (0-1-4), καθώς και τα πρώτα γκολ μετά από τέσσερα ματς. Οι “μερένχες” διατήρησαν παράλληλα τόσο το απαραβίαστο της εστίας τους εντός έδρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά συνεχίζουν να σκοράρουν και σε όλα τα ματς στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Μόλις μία νίκη,σε εννιά ματς, μετράει πλέον η Τότεναμ κόντρα σε ισπανικές ομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More