Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σύσταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο Siemens

Ο κύβος ερρίφθη για την περαιτέρω έρευνα του σκανδάλου Siemens, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η συλλογή υπογραφών ώστε ως το τέλος της βδομάδας να κατατεθεί η πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής για να συζητηθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου άναψε το «πράσινο φως» για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Εξαρχος κινητοποίησε τα αρμόδια όργανα για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Με τον τρόπο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μαζευτούν οι 60 βουλευτές που με γραπτή πρόταση θα ζητούν να έρθει το πόρισμα της Εξεταστικής στην Ολομέλεια για συζήτηση.

Στη συνέχεια κατατίθεται νέα πρόταση, αυτή τη φορά από τουλάχιστον 30 βουλευτές, οι οποίοι θα ζητούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η δεύτερη πρόταση συζητείται στην Ολομέλεια και στο τέλος τα μέλη της ψηφίζουν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπάρχει διχογνωμία για το εάν η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί στο σύνολό της ή μόνο για εκείνη την περίοδο της οποίας τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Δηλαδή, για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης προμήθειας του συστήματος C4I επί υπουργίας των κυρίων Προκόπη Παυλόπουλου και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, «το Μαξίμου, για το ισοζύγιο, θα προτείνει την παραπομπή του κ. Τάσου Μαντέλη και ενδεχομένως του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου».

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More