Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τον ανακάλεσαν από πρόξενο επειδή μίλησε για Βόρεια Ήπειρο

Σε ανάκληση του πρόξενου της Ελλάδας στην Κορυτσά προέβη το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς όπως ισχυρίζεται ο πρώτος μίλησε για Έλληνες και Βόρεια Ήπειρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θεόδωρος Οικονόμου- Καμαρινός μίλησε σε μέλη της ελληνικής μειονότητας και όπως είπε χρησιμοποίησε μεταξύ των άλλων φράσεις όπως «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο» αλλά και «οι παππούδες σας ήταν Έλληνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λεγόμενά του ο υπουργός Εξωτερικών ενοχλήθηκε από αυτά που είπε στην ομιλία με αποτέλεσμα να ανακληθεί άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι τα λόγια του δεν έλεγαν κάτι περισσότερο από αυτά που προβλέπει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914) και δεν σκόπευε να παρακινήσει τη μειονότητα στη διεκδίκηση εδαφών.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα δήλωσε πως ο πρόξενος «εκφράζει προσωπικές απόψεις» ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More