Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Στη Βουλή το ν/σ για τους συνεταιρισμούς

Στο αμέσως προσεχές διάστημα κατατίθεται για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Ανάπτυξη συλλογικών και Συνεταιριστικών μορφών οργάνωσης της αγροτικής οικονομίας», όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία από την Παρασκευή βρίσκεται σε συνεχείς συναντήσεις με τα προεδρεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Η νομική μορφή που θα έχουν οι Συλλογικές αγροτικές οργανώσεις θα είναι η εξής: Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ), με τη μορφή του Συνεταιρισμού/μεριδιούχοι, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) με τη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρείας ΑΕ ή ΕΠΕ και ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), αποκλειστικά όσες πληρούν το κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο, τους περιορισμούς και τις οριοθετήσεις του, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

Για το σκοπό αυτό, όλοι οι συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων θεωρούνται πρωτοβάθμιοι και διέπονται από τους ίδιους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Διευκρινίζεται δε, ότι οι κάθε μορφής συνεταιριστικές ενώσεις, κοινοπραξίες συνεταιρισμών και συνεταιριστικές εταιρείες, που συγκροτούνται από παραγωγούς ή και συνεταιρισμούς και έχουν τη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρείας, θεωρούνται Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) και είναι ανεξάρτητες από τη λειτουργία των συνεταιρισμών.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο αναγνωρίζονται Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες αποκτούν πρόσβαση σε κίνητρα, καθώς και σε χρηματοδοτήσεις τους από διαχειριστικά ή άλλα επιχειρησιακά προγράμματα, μόνο εφόσον πληρούν το συγκεκριμένο πλαίσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More