Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, δεκαπέντε μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους κάνει η κυβέρνηση, εντάσσοντας στις διατάξεις του νόμου ακόμη και αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Την ίδια στιγμή, η ρύθμιση φλερτάρει με νέα παράταση, την οποία ζητά και το ΤΕΕ καθώς η μεταφορά αρμοδιοτήτων των πολεοδομιών από τις νομαρχίες στους δήμους και ο αυξημένος αριθμός προσέλευσης του κόσμου, την τελευταία στιγμή δημιουργούν μπάχαλο στα πολεοδομικά γραφεία και νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Το αλαλούμ επιβεβαιώνει ο κ. Νίκος Συριόπουλος πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτονας, αποκαλύπτοντας το δικό του γολγοθά. Πηγαίνοντας να καταθέσει αίτηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλου για ακίνητο στη Βάρη, οι υπηρεσίες τον παρέπεμψαν στο νέο Καλλικρατικό δήμο Βάρης, Βούλας, Βάρκιζας. Και εκεί όμως τον περίμενε νέα έκπληξη καθώς η συγκεκριμένη πολεοδομία δήλωσε αρχικά αναρμόδια να παραλάβει το φάκελο και τον έστειλε πίσω.
Τελικά η αίτηση έγινε αποδεκτή από το νέο δήμο μετά από σχεδόν ένα μήνα! Ανάλογες ιστορίες αντιμετωπίζουν συχνά το τελευταίο διάστημα επαγγελματίες και πολίτες, καθώς η εφαρμογή του Καλλικράτη θέλει το χρόνο της.
Με βάση την νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κάθε δήμος θα πρέπει να διαθέτει δικό του πολεοδομικό γραφείο με αποτέλεσμα οι 162 πολεοδομίες που υπήρχαν έως σήμερα να γίνουν 325.
Ο πολλαπλασιασμός των πολεοδομικών γραφείων, που παραμένουν από τις πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης αναμένεται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χρίστο Σπίρτζη, να επιτείνει τα λειτουργικά και οργανωτικά τους προβλήματα και κυρίως την έλλειψη σε προσωπικό που το τελευταίο διάστημα λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται εξαιτίας των ημιυπαιθρίων, γίνεται όλο και πιο έντονη.
Ήδη οι πολεοδομίες έχουν φρακάρει. Υπάρχουν μαρτυρίες για αίτηση που υποβλήθηκε ταχυδρομικά στις 28 Οκτωβρίου του 2010 στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής και πριν από 15 μέρες ο φάκελος δεν είχε ακόμη πρωτοκολληθεί!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου