Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

62 συνολικά οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Κατακόρυφη αύξηση των θανάτων με νέα γρίπη καταγράφηκε από το Σάββατο μέχρι σήμερα, καθώς 14 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων στα 62, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 110 άτομα. Οι επιστήμονες όμως εκτιμούν ότι από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουν να δουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων.

Από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα, συνολικά 208 ασθενείς (συμπεριλαμβανομένων όσων απεβίωσαν) χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον ακόμα τέσσερις εβδομάδες. Πιο επιρρεπείς είναι οι ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και οι άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

Μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More