Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

"Είναι αντισυνταγματικό να νομιμοποιήσεις την αυθαίρετη δόμηση"

Με χαρακτηριστική σαφήνεια η Τ. Μπιρμπίλη ξεκαθαρίζει την θέση της και την θέση του υπουργείου περιβάλλοντος στο θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, σημειώνοντας:

«Αυτό που έλεγα αυτές τις μέρες και το επαναλαμβάνω με κατηγορηματικό τρόπο είναι ότι δεν θα υπάρξει πολεοδομικός και περιβαλλοντικός μανδύας σε μία ρύθμιση που θα έχει μόνο μια εισπρακτική λογική». «Επομένως- τονίζει η κ. Μπιρμπίλη μιλώντας στο Βήμα fm- το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει κάτι που ετοιμάζει και το έχει κρύψει ή δεν το έχει αποκαλύψει ή το ετοιμάζει με κάποιο τρόπο που κάποια στιγμή θα δοθεί στη δημοσιότητα. Εάν και όταν το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μια ρύθμιση για να εισπράξει τα πρόστιμα, βεβαιωμένα ή μη, από την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα τοποθετηθεί όπως όλοι οι υπουργοί στα θεσμικά όργανα.

Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν έχει να κάνει με τη βούληση ή μη ενός υπουργού ή της κυβέρνησης να λύσει ένα πρόβλημα υπαρκτό και ένα πρόβλημα με πολλές κοινωνικές διαστάσεις. Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με τη συνταγματικότητα ή μη. Είναι αντισυνταγματικό να πας και να νομιμοποιήσεις με τον Α ή Β τρόπο την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας και δεν είναι αντισυνταγματικό επειδή έχει σχέση με το περιβάλλον. Έχει σχέση με την ισότητα δικαίου ανάμεσα στους πολίτες, με την ισονομία. Δεν μπορεί η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τελικά με τον ίδιο τρόπο έναν που είναι νόμιμος, έχει ένα νόμιμο σπίτι ή κτίριο, και έναν που έχει ένα παράνομο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More