Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-2

Με τα δυο πόδια στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μετά το 2-0 επί της μισητής Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη. Ωραίος για τους "μπλαουγκράνα" ο Λιονέλ Μέσι, που με δυο προσωπικά γκολ πήρε από το χέρι την ομάδα του, μοιραίος για την "βασίλισσα" ο Πέπε, ο οποίος άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες για μισή ώρα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε να πάρει το αποτέλεσμα με τα... ίδια μαγικά που έκανε και στον τελικό Κυπέλλου, αλλά υπολόγισε χωρίς τον Μέσι!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έστησε την ομάδα του με τρομερή αυτοσυγκέντρωση και με πρώτο μέλημα του το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρά τις πολλές απουσίες που είχε, κατέβασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τον γνώριμο τρόπο παιχνιδιού της.

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε μονόλογο για την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τους «μπλαουγκράνα» στο δικό τους μισό γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Πεπ Γκουρντιόλα, παρά την υπεροχή τους και την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να φτάσουν με τίποτα την εστία του Ίκερ Κασίγιας.

Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο περίπου στο τέταρτο του αγώνα, όταν αγανακτισμένος σήκωσε τα χέρια του και ζητούσε από τους συμπαίκτες του να ανεβούν και να πιέσουν.

Από το μισάωρο και μετά η «βασίλισσα» ανέβηκε λίγο και το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλύτερο ρυθμό. Λίγο έλειψε η Ρεάλ να πάρει κεφάλι στο σκορ ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν το μακρινό σουτ του Ρονάλντο έδιωξε πολύ δύσκολα ο Βίκτορ Βαλντέζ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Οζίλ ήταν οφσάιντ.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σταρκ είχαμε αψιμαχίες στην φισούνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελίνα, Πίντο.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με την είσοδο του Αντεμπαγιόρ η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε ακόμα περισσότερο και έγινε πιο απειλητική απέναντι από την εστία του Βαλντέζ.

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν όταν στο 61ο λεπτό ο Σταρκ απέβαλε τον Πέπε για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ντάνιελ Άλβες. Στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι γηπεδούχοι έπρεπε στα επόμενα 29 λεπτά να παίξουν με δέκα παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να εκμεταλλευτεί άμεσα την αριθμητική της υπεροχή, αλλά στο 68΄ούτε ο Βίγια με δυνατό σουτ, ούτε ο Πέδρο με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ίκερ Κασίγιας. Τελικά ότι δεν κατάφεραν οι δυο Ισπανοί το πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι στο 76ο λεπτό, με κοντινό πλασέ έπειτα από πάσα του Αφελάι από τα δεξιά.

Ο Μέσι όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού 11 λεπτά αργότερα με προσωπική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με τα δεξί πλάσαρε τον Κασίγιας, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της "βασίλισσας" για τελικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More