Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Συρία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Μετά την αιματηρή εισβολή των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη Ντεράα για την καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος στην πόλη, οι αρχές της Συρίας έκλεισαν όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία

Ανώτερος διπλωμάτης στη ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν επιβεβαίωσε ότι τα δύο κύρια μεθοριακά περάσματα της Ντεράα και της Νασίμπ στη συριακή πλευρά είναι κλειστά στην κυκλοφορία.Ένας αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι "ο συγχρονισμός αυτός έχει σχέση με μια όπως φαίνεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας η οποία γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή".

Τουλάχιστον 5 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της σημερινής εισβολής των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη Ντεράα, όπου σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 3.000 άνδρες εισέβαλαν στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

"Τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι διάτρητο από σφαίρες", δήλωσε τηλεφωνικώς αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια. Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους", προσέθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν όμως σήμερα και στο προάστειο Ντούμα της Δαμασκού και στην παράκτια πόλη Τζάμπλα, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις.

"Υπάρχουν τραυματίες και δεκάδες πολίτες συνελήφθησαν", ανέφεραν αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ντούμα τονίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης.

Στη Τζάμπλα, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 13 πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Ασαντ, αναπτύχθηκαν χθες στην Τζάμπλα ύστερα από διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη την προηγούμενη νύχτα.

Η εξέγερση στη Συρία ξεκίνησε από τη Ντεράα όπου δεκάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Χθες συνεχίστηκαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι αξίωσαν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, το Σάββατο, στην πόλη Νάουα, στη νότια Συρία.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή και το Σάββατο από την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου.

Από τις 15 Μαρτίου που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, τουλάχιστον 348 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More