Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Δύσκολος καιρός για την ελληνική πτηνοτροφία

Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελληνικής πτηνοτροφίας με την κάμψη της ζήτησης τελικών προϊόντων να φτάνει έως το 15% σε σχέση με πέρσι. Η εκρηκτική άνοδος στις τιμές ζωοτροφών σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στην τραπεζική χρηματοδότηση δημιουργούν ασφυκτικές τάσεις στον κλάδο, καθιστώντας αναπόφευκτο τον διπλασιασμό των κεφαλαίων κίνησης.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στις τάξεις των επιχειρήσεων του κλάδου αποτελεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός της Άρτας, από τους παραδοσιακούς με παρουσία στην αγορά επί σχεδόν 45 έτη και εκ των 5 μεγαλύτερων στην επικράτεια, ενδέχεται να γνωρίσει τις πρώτες κινητοποιήσεις εργαζόμενων του.

Οι τελευταίοι αρνούνται να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με την επακόλουθη μείωση αποδοχών τους σε ποσοστό 15%. Μάλιστα οι συνολικά 340 εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού, που αποτελεί τον μοναδικό μεγάλο εργοδότη του νομού Άρτας, είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες, αν και η διοίκηση εκτιμά ότι στις 15 Απριλίου θα μπορέσει να καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχει διπλασιαστεί η τιμή των ζωοτροφών (το σιτάρι από 135 ευρώ/ τόνος έφτασε τα 270 ευρώ/ τόνος, η σόγια από 300 ευρώ σε 400 ευρώ και το καλαμπόκι αυξήθηκε κατά 60%) και το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο πιεστικό καθώς ταυτόχρονα επιμηκύνεται και η χρονική διάρκεια των πιστώσεων, με βάση τις οποίες πληρώνονται οι πτηνοτροφικές εταιρείες από τα λιανεμπορικά δίκτυα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More