Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κρήτη: Δίωξη για απάτη κατά του Δημοσίου εις βάρος φαρμακοποιού

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατά του Δημοσίου άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου εις βάρος ενός φαρμακοποιού από το Ρέθυμνο, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν κατόπιν έρευνας ελεγκτών του Ο.Γ.Α. (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) στο φαρμακείο του, που λειτουργεί σε χωριό της περιοχής.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο ασφαλιστικός φορέας έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά από σωρεία αδικημάτων και παραβάσεων, καθώς έχουν καταγραφεί και προσκομισθεί τόσο στον Οργανισμό όσο και στη Δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, σφραγισμένες συνταγές φαρμάκων από τον ίδιο τον φαρμακοποιό, σε ονόματα πολιτών, τις οποίες συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια υγείας, με στόχο την κερδοσκοπία.

Παράλληλα, στο φαρμακείο του εντοπίστηκαν σφραγίδες γιατρών του Ε.Σ.Υ., πλαστογραφημένες συνταγές σε ονόματα γιατρών, παραποιημένες συνταγές φαρμάκων και σειρά φαρμακευτικών κουπονιών που δεν αντιστοιχούσαν σε συσκευασίες φαρμάκων εντός του φαρμακείου.

Αρχικά, και σε επίπεδο διοικητικών κυρώσεων, ο Ο.Γ.Α. επέβαλε πρόστιμο στον φαρμακοποιό, ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει πληρώσει ακόμη, παρόλο που έχει ομολογήσει τις πράξεις του στους ελεγκτές, καθώς έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης του Οργανισμού.

Επίσης, ο Ο.Γ.Α. παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση του ποινικού μέρους της.

Απολογούμενος στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως η περιοχή όπου δραστηριοποιείται το φαρμακείο είναι μία προβληματική περιοχή, με δυσκολία για τους αγρότες-πολίτες να μετακινούνται, και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε σφραγίδες γιατρών, ώστε αφενός να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, αφετέρου δε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Σίφης Σπαντιδάκης, τέτοια προβλήματα μπορεί να τα λύσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Είναι θεμιτό μέτρο και το υποστηρίζουμε ως κλάδος, διότι θα εξαλείψει κάθε περίπτωση ατασθαλιών από πλευράς συναδέλφων, που σκέπτονται να κερδοσκοπήσουν».

Ο κ. Σπαντιδάκης σημείωσε, επίσης, πως «χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος από πλευράς των Μ.Μ.Ε., ώστε να μην βάζουν στο ίδιο "σακί" όλους τους φαρμακοποιούς και τους απαξιώνουν σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους και τα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας τους δίκαιους αγώνες τους» και προσέθεσε ότι επικρατεί δυσφορία στους φαρμακοποιούς του Ρεθύμνου από τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο σύλλογος του νομού αναμένει «να κλείσει δικαστικά και μετά να προσχωρήσουμε σε κυρώσεις από πλευράς του συλλόγου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More