Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΑΛΚΕ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 0-2

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και πιο αισιόδοξος οπαδός της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επικράτησαν με 2-0 της Σάλκε μέσα στη “Φέλτινς Αρίνα”, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετατρέποντας τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία για μία και πλέον ώρα έπαιζε με μοναδικό αντίπαλο τον Νόιερ. Ο τελευταίος έσωσε πολλά γκολ, αλλά κάποια στιγμή λύγισε φυσιολογικά, με τα γκολ των Γκιγκς και Ρούνεϊ να στέλνουν από απόψε τους “κόκκινους διαβόλους” στον μεγάλο τελικό του “Γουέμπλεϊ”.

Χωρίς σημαντικές εκπλήξεις το αναμενόμενο 4-4-2 της Σάλκε, με τον Μάτιπ τελικά να επιλέγεται ως παρτενέρ του Μέτσελντερ, αντί του Χέβεντες, στο δίδυμο των στόπερ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν για πολλοστή φορά από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αντί του Ράφαελ στο δεξί άκρο άμυνας επιλέχθηκε τελικά ο αδελφός του Φάμπιο, ενώ στα χαφ και πάλι ο Νάνι έμεινε στον πάγκο, με τον Παρκ να παίρνει τη θέση του.

Με αρκετή ενέργεια μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς, με τη Γιουνάιτεντ να απειλεί στο 3' με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρούνεϊ και στο 6' με δυνατό σουτ του Παρκ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Γερμανός πορτιέρο νίκησε σε τετ α τετ και τον Ερνάντες στο 14', με την αμυντική γραμμή της Σάλκε να δείχνει ιδιαίτερα ευπαθής. Το σουτ του Ερνάντες στο 21' βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων της Σάλκε, με τον Μεξικανό να αστοχεί από πολύ κοντά και στο 25'.

Διαρκής πηγή κινδύνων γενικότερα ο Ερνάντες, με τον Μάτιπ να έχει πολλά προβλήματα στην αντιμετώπισή του και τον Ρούνεϊ να αγωνίζεται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Εξαιρετική κεφαλιά από τον Γκιγκς στο 27', όμως και πάλι ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα, με τη Σάλκε να περιορίζεται όσο περνάει ο χρόνος σε όλο και πιο παθητικό ρόλο. Πολιορκία και στο 36', με τον Νόιερ να νικάει και πάλι τον Ερνάντες, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φάμπιο έστειλε από το ύψος του σημείου του πέναλτι τη μπάλα σύριζα άουτ, χωρίς την παραμικρή πίεση.

Μοναδικό χαμένο τετ α τετ από τον Γκιγκς στο 44', με τον Νόιερ να είναι ο άνθρωπος του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και να κρατάει μόνος του ζωντανή τη Σάλκε που δεν απείλησε ουσιαστικά ούτε μια φορά την εστία του Φαν ντερ Σαρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 46' ο Μάτιπ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με ανάποδη κεφαλιά, όμως και πάλι ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Τραγικό πλασέ με το δεξί από τον Γκιγκς ένα λεπτό μετά, από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ στο 51' ο Ερνάντες νίκησε τελικά τον Νόιερ, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπου εκεί, και για ένα περίπου δεκάλεπτο, κόπασε η... καταιγίδα στην εστία της Σάλκε, χωρίς ωστόσο στον αντίποδα, οι Γερμανοί να δείχνουν ικανοί να δημιουργήσουν μια ευκαιρία της προκοπής στα αντίπαλα καρέ.

Η... γραμμή Μαζινό στην άμυνας της Σάλκε όμως έσπασε στο 67'. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Γουέιν Ρούνεϊ στον Ράιαν Γκιγκς και αυτή τη φορά ο Νόιερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τετ α τετ, με το 0-1 να είναι γεγονός. Εξαιρετικός συνδυασμός των Ερνάντες – Ρούνεϊ δύο λεπτά αργότερα, με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά για το 0-2, τελειώνοντας πρόωρα το ματς.

Οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια έριξαν κατακόρυφα το ρυθμό, με τη Σάλκε να... βράζει απλά στο ζουμί της και τη Γιουνάιτεντ να μην έχει λόγο να ψάξει και για τρίτο τέρμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More