Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

«Η συνεχής επαγρύπνηση είναι απαραίτητη για τον έγκαιρο εντοπισμό και την έξυπνη αντιμετώπιση των διαδικτυακών απειλών», υπογραμμίστηκε κατά τη συζήτηση μεταξύ μαθητών, του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και του προέδρου της Οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου, στη διάρκεια ημερίδας για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο που οργάνωσαν η Microsoft και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Περισσότεροι από 100 μαθητές μίλησαν για τη σχέση τους με το Διαδίκτυο και μοιράστηκαν εμπειρίες για την ασφαλή πλοήγησή τους σε αυτό με καταξιωμένους χρήστες.

Κατά τη θεματική ενότητα «Εμπειρία της χρήσης του Υπολογιστή στο σπίτι από τα παιδιά και τη σχέση με τους γονείς», τα παιδιά μίλησαν για τα μέτρα ασφαλείας που γνωρίζουν, καθώς και τις σχετικές πηγές ενημέρωσής τους, αλλά και για το βαθμό εξοικείωσης των γονέων τους με την ψηφιακή τεχνολογία.

Η συζήτηση άνοιξε με σύντομη παρουσίαση των βασικών γνώσεων ασφαλούς πλοήγησης από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς Έλενα Ζαγλαρίδου. Οι βασικές συμβουλές ήταν:

- Να «θωρακίζουν» τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, ενεργοποιώντας το Τοίχος Προστασίας του Διαδικτύου, ενημερώνοντας τακτικά το λειτουργικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας λογισμικό antivirus και διατηρώντας αντίγραφα ασφαλείας.

- Να αξιολογούν το περιεχόμενο που βρίσκουν στο Διαδίκτυο και να μην εγκαθιστούν, μεταφορτώνουν ή αντιγράφουν υλικό (όπως εικόνες, video και μουσική), το οποίο προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή ή διακινείται παρανόμως.

- Να μην δημοσιοποιούν προσωπικά τους στοιχεία (όπως όνομα, διεύθυνση ή τηλέφωνο).

- Να ενημερώνουν τους γονείς τους σε περίπτωση που δέχονται οποιαδήποτε παρενόχληση μέσω Διαδικτύου ή όταν άγνωστα άτομα επιχειρούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More