Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σέιχ Σου: Στο έλεος των σκουπιδιών

Εικόνες ντροπής επικρατούν σε διάφορα σημεία του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη με πλήθος σκουπιδιών παντός είδους να ρίχνονται ανεξέλεγκτα. Εκτεταμένο πρόβλημα εντοπίζεται στη νότια πλευρά του δάσους (Φιλίππειο, Αγιος Παύλος, ΔΕΗ) με τους υπαλλήλους του δασαρχείου Θεσσαλονίκης και των δήμων που συνορεύουν με το δάσος να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της έλλειψης επαρκούς φύλαξης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν έκταση λίγο λιγότερο από 30 χιλ. στρέμματα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν με τα πόδια και μόνοι τους να αντιμετωπίσουν παραβάτες. Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο, αφού δέχονται και επιθέσεις ακόμη κι από άτομα που οπλοφορούν. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το δάσος με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουμε», ανέφερε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αϊναλής.

Παράλληλα, έντονες είναι οι ανησυχίες για το καλοκαίρι με τον πύρινο εφιάλτη να εμφανίζεται έντονα απειλητικός καθώς λόγω οικονομικής κρίσης, τα κονδύλια για τον καθαρισμό του δάσους είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν. Οι τρεις δήμοι που έχουν όρια με το Σέιχ Σου (Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη και Νεάπολης - Συκεών) έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν, αφού όμως αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εντός αστικού ιστού με τα σκουπίδια.

«Μόνο μέσω των δήμων θα κάνουμε κάτι. Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου δεν έχουμε ακόμη ούτε τις πιστώσεις για τους καθαρισμούς στους δασικούς δρόμους. Μακάρι να έρθουν γρήγορα. Τα προβλήματα είναι σε γνώση μας, προσπαθούμε, αλλά δεν έχουμε ούτε αυτοκίνητα, ούτε προσωπικό, ούτε πιστώσεις. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους, που τουλάχιστον εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θα μας βοηθήσουν, ενώ μεγάλη βοήθεια περιμένουμε κι από τους εθελοντές, που θα μπουν στο δάσος και θα κάνουν και ελέγχους», συμπλήρωσε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More