Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Λαμία: Έντονες αντιδράσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Τις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών συλλόγων αλλά και της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λοκρίδας συναντά το σχέδιο για τη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη οι μεγαλύτερες αντιδράσεις υπάρχουν στην περιοχή της Αταλάντης και του Θεολόγου, μια και οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών υποβαθμίζεται τουριστικά η περιοχή.

Σε ψήφισμά του ο Δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες εγκαταστάσεις, αφού θεωρεί την περιοχή κορεσμένη.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την αύξηση παραγωγικότητας και επέκταση σε υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το χωροταξικό, που έχει τεθεί σε διαβούλευση στην περιοχή του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού, προβλέπονται τέσσερις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), με πρόβλεψη η παραγωγή να φθάσει τους 24.000 τόνους ψάρια κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας (Λιβανάτες, Αταλάντη, Τραγάνα και Θεολόγος), όπου ήδη λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες, προβλέπεται σχεδόν ο πενταπλασιασμός της παραγωγής, είτε με αύξηση δυναμικότητας του υπαρχόντων ιχθυοτροφείων είτε με εγκατάσταση νέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More