Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έλεγχοι της εφορίας σε όσους είπαν "όχι" στην περαίωση

Από έλεγχο της εφορίας αναμένεται να περάσουν όσοι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν υπήχθησαν στο μέτρο της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στις εφορίες απόφαση του υφυπουργού κ. Δ. Κουσελά για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι αυτοί. Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα ελεγχτούν κατά προτεραιότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι με τον καθορισμό ελάχιστων, ουσιαστικών, υποχρεωτικών και αντικειμενικών επαληθεύσεων που προβλέπονται στην απόφαση συντομεύεται η χρονική διάρκεια του ελέγχου, με αποτέλεσμα να μειώνεται και το διοικητικό κόστος, τόσο για τους επιτηδευματίες, όσο και για το Δημόσιο, ενώ εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και διοικούμενου.

Στην απόφαση του υπουργείου περιγράφεται τόσο η διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών που μπορούν να ακολουθήσουν οι ελεγχόμενοι μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου προκειμένου να περιορισθεί το πρόστιμο που τυχόν έχει επιβληθεί καθώς και ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης του βεβαιωθέντος φόρου οι οποίες κυμαίνονται ( από 12 έως 36) ανάλογα με το ύψος του φόρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More