Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ιαπωνία: Θα ρίξουν στην θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια!

Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση;

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη. Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Από ποιόν; Από την θάλασσα; Από τους κατοίκους της Ιαπωνίας; 'Η από τους κατοίκους του πλανήτη; Πάντως απ' οτι φαίνεται το χαρακίρι δεν έχει πλέον θέση στην ιαπωνική κοινωνία.

"Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", είπε επίσης.

Νωρίτερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού!

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power διευκρίνισε ότι "περίπου 10.000 τόννοι νερού αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόννοι που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους αντιδραστήρες 5 και 6", θ΄απορρριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εντωμεταξύ ο ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνέχισε σήμερα τα ευχολόγια και είπε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο: οτι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία.

"Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'", δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. "Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More