Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η παλαιότερη γαμήλια τούρτα είναι... 113 ετών

Οι περισσότερες τούρτες γάμου με το ζόρι κρατούν μέχρι το τέλος της γιορτής, και αν τελικά περισσέψει κάτι, αυτό θα είναι ένα και μοναδικό κομμάτι το οποίο θα φυλαχτεί τυχαία για να θυμίζει στο ζευγάρι την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους. Κι όμως, υπάρχει μια τούρτα που άντεξε στο χρόνο.

Η παλαιότερη γαμήλια τούρτα στον κόσμο κατασκευάστηκε το 1898 για τον γάμο της Βασίλισσας Βικτορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Κατάφερε να επιβιώσει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με μόνο σημάδι μια ρωγμή στο πλάι.

Η κάποτε κάτασπρη τούρτα, πλέον έχει γίνει καφέ δηλώνοντας έτσι τα 113 χρόνια που πέρασαν από πάνω της. Μέχρι και το 1964 κοσμούσε τη βιτρίνα ενός ζαχαροπλαστείου στο Basingstoke του Hampshire, όμως αφότου έκλεισε, μεταφέρθηκε σε ένα λοφτ όπου έμεινε για περίπου έναν αιώνα. Σήμερα, η κόρη του ζαχαροπλάστη βρήκε την τούρτα και τη δώρισε στο όχι πολύ γνωστό μουσείο Willis στο Basingstoke.

Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η τούρτα θα φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο μουσείο τους και εύχονται να παραμείνει ανέπαφη για άλλα 113 χρόνια τουλάχιστον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More