Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ιερόσυλοι έκαναν γυαλιά - καρφιά εκκλησία στα Άδανα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση της βεβήλωσης της καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Παύλου στα Άδανα (Παλαιά Ταρσός) από δύο Τούρκους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», οι δύο δράστες εισέβαλαν με μαχαίρια στον χώρο του ναού και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σ' αυτόν, ρίχνοντας και σπάζοντας ιερά σκεύη, ενώ φώναζαν διαρκώς «Μέσα στον ναό είμαστε μουσουλμάνοι, εδώ είναι Τουρκία, ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, οι υπεύθυνοι κληρικοί και νεωκόροι κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 μέτρων μακριά από την εκκλησία.

Οι αστυνομικοί, με αρκετή δυσκολία, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο ιερόσυλους. Κατά την απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι κάποιος που είχαν συναντήσει νωρίτερα στον δρόμο προσπάθησε να τους προσηλυτίσει, αφού τους υποσχέθηκε να τους δίνει 250 ευρώ τον μήνα, για να μοιράζουν το Ευαγγέλιο στους περαστικούς. Τότε εκείνοι αρνήθηκαν να πάρουν αυτά τα χρήματα και, υπό την επήρεια του αλκοόλ, εισέβαλαν στο ναό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η βεβήλωση του καθεδρικού του Αγίου Παύλου στα Άδανα αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του Βατικανού, επειδή η εκκλησία αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More